Nieuwe ritzege voor DÚmare in Ronde van ItaliŰ

Arnaud Démare heeft zijn tweede ritzege in deze Giro d'Italia gewonnen. De Fransman boekte woensdag zijn eerste seizoenszege en vandaag boekte de Fransman een nieuwe zege. In de zesde rit was hij in de massasprint net iets sneller dan Caleb Ewan. Klassementsleider Juan Pedro López eindigde in het peloton en blijft in het bezit van de roze leiderstrui.

De zesde etappe in de Giro was een vlakke rit van Palmi naar Scalea over 192 kilometer. Na twintig kilometer in de wedstrijd trok Diego Rosa ten aanval. De Italiaan reed lange tijd solo op kop, maar met nog bijna dertig kilometer te gaan werd de renner van EOLO-Kometa gegrepen.

Daarna kon de lange sprintvoorbereiding beginnen. Alle sprintersploegen vormde een treintje, waarna Mark Cavendish als eerste de sprint aan ging. De Brit werd vervolgens vrij vlot gepasseerd door Caleb Ewan. De Australiër leek op weg naar zijn eerste zege in deze Giro, maar vlak voor de meet ging Arnaud Démare hem nog voorbij. Goed voor een nieuwe zege deze Giro voor de Fransman van Groupama - FDJ.