FOK! Wat een weer!: zon en wat wolkjes

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Hallo!  

Eergisteravond heeft het tamelijk intensief geregend in delen van Noord- en Zuid-Holland. Gisteren vertelde ik dat de meeste regen in het noordwesten zou gaan vallen en dat is ook grotendeels gebeurd, echter de zuidelijke kant van de storing die ik benoemde was actiever dan dat ik gedacht had. Uiteindelijk is er in Kijkduin 8 mm gevallen. Verder verspreid over beide provincies tussen de 5 en 7 mm. Helaas glipte de meest intensieve regen weer eens aan mijn neus voorbij en kon ik net 3 mm opmeten. Met hangen en wurgen ook nog.   In de rest van het land viel minder neerslag.

Gister was van dat alles niets meer te merken. Het was volop zonnig en het bleef overal droog. Wel ontstond er een beetje bewolking in het binnenland. Aan zee bleef het helemaal helder. 

Vannacht komen er vanuit het noorden weer wat wolkenvelden opzetten. Op de Wadden is een klein buitje niet uitgesloten. 

Vandaag lossen de eventuele wolken in het westen alweer snel op en krijgt de zon opnieuw alle gelegenheid om haar stralen op de bevolking neer te doen dalen. In de rest van het land duurt het iets langer en in de noordoostelijke helft kan een ambiteuze wolk nog net het buienstadium bereiken. In de middag moeten ook daar de wolken en eventuele buien gaan verdwijnen en zal het ook daar helder gaan worden. 

De wind en temperatuur zijn vergelijkbaar met vandaag. Een zuidwestelijke wind die matig tot vrij krachtig is en de maxima zijn dus ook ongeveer hetzelfde als de afgelopen dag. Tussen de 15 en 20 graden.  

Woef!

Kleve2 (Foto: qltel)
Het tweede deel van de wandeling van qltel. Prachtig uitzicht! (Foto:qltel)

 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!