Uitslagen Eredivisie - Strijd om P4

FC Twente gaat voor het eerst in acht jaar weer Europa in. Door een overwinning op FC Groningen en puntverlies van AZ tegen FC Utrecht is het zeker van de vierde plek en daarmee de voorronde van de Conference League. AZ moet via de play-offs de strijd om het laatste Europese ticket aangaan.

FC Twente kwam na een paar goede kansen voor Limnios uiteindelijk op voorsprong dankzij Cerny. In de tweede helft profiteerde Limnios van geschutter in de verdediging en maakte de 2-0. Diezelfde Limnios bepaalde de eindstand op 3-0.

AZ kende een prima start van de wedstrijd. Binnen een kwartier stond het al 0-2 voor dankzij twee goals van Pavlidis. Daarna verdween de scherpte en Utrecht kwam terug dankzij van de Streek. In de tweede helft was het een paar keer dicht bij de gelijkmaker maar een punt leek er niet meer in te zitten. In de blessuretijd kreeg de afscheid nemende Janssen een publiekswissel, waarna een minuut later alsnog de gelijkmaker gescoord werd door Douvikas.