Dťmare sprint naar zege in vijfde rit Giro d'Italia

Arnaud Démare heeft de vijfde rit in de Ronde van Italië gewonnen. De Fransman van Groupama - FDJ was in de straten van Messina de snelste in de massasprint, voor Fernando Gaviria en Giacomo Nizzolo. Juan Pedro Lopez blijft leider in de Giro. 

De vijfde etappe was na de bergrit van dinsdag weer een sprintersrit, al lag er onderweg nog wel een beklimming van de tweede categorie, een klim van negentien kilometer met een gemiddelde van 4%. Op die klim namen de ploegen van Mathieu van der Poel en Biniam Girmay het voortouw in het peloton en dat zorgde ervoor dat Mark Cavendish en Caleb Ewan het peloton moesten laten gaan, ook Arnaud Démare moest lossen in het peloton. Alleen de Fransman kon in de afdaling terugkeren in het peloton.

De ploegen van Ewan en Cavendish probeerde hun sprinters terug te laten keren, maar die poging mislukte. Naast Démare, Van der Poel en Girmay waren er met Bauhaus, Gaviria en Nizzolo nog genoeg snelle mannen over en kon er gesprint worden in Messina. In die sprint werd de sprint perfect aangetrokken voor Demare, waarna de Fransman het werk van zijn ploeggenoten afmaakte. Voor Démare was het pas zijn eerste seizoenszege.