International Kaagman keert terug naar Eredivisie en sluit aan bij PSV

Inessa Kaagman keert terug naar de Eredivisie. De Oranje-international verlaat Brighton & Hove Albion en gaat spelen voor PSV. Ze tekent een contract voor twee seizoenen. 

De 26-jarige Kaagman begon haar loopbaan bij Ajax, waarvoor ze vijf seizoenen speelde. In 2018 ging ze naar Engeland en spelen voor Everton, waarna ze twee jaar geleden een contract bij competitiegenoot Brighton tekende. "Ik heb een erg goed gevoel gekregen van de gesprekken met PSV. De keuze was niet moeilijk", zegt Kaagman, die twaalf keer het shirt van Oranje droeg, over de keuze voor haar nieuwe club.

"PSV heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld en de sportieve ambities spreken mij enorm aan. Ik kijk ernaar uit om volgend seizoen onderdeel te zijn van PSV en hoop van waarde te zijn voor het team." Ruim een week geleden verzekerde PSV zich al van de komst van Oranje-international Kika van Es. De verdediger, die wordt overgenomen van FC Twente, speelde samen met Kaagman bij Everton. 

PSV maakt dit seizoen als nummer drie geen kans meer op het kampioenschap in de Eredivisie. De strijd om de landstitel bij de vrouwen gaan tussen koploper FC Twente en achtervolger Ajax, dat drie punten minder heeft.