Haaland van Dortmund op weg naar Manchester City

Erling Haaland is de nieuwe spits van Manchester City. De 21-jarige Noor heeft alle medische keuringen doorstaan. City en Borussia Dortmund zijn het eens over de voorwaarden. Club en speler moeten nog wel tot een deal komen.

Haaland had nog een contract tot medio 2024 bij de club uit Dortmund, maar de onlangs overleden Mino Raiola had een transferclausule in het contract van de Noor laten zetten van 75 miljoen euro vanaf de zomer van 2022. Dit bedrag zal Manchester City overmaken. 

Hoewel de de 17-voudig international van Noorwegen ook in verband werd gebracht met een overstap naar Real Madrid en FC Barcelona wordt het toch Manchester City, de club waar vader Alf-Inge Haaland tussen 2000 en 2003 voor speelde. Eerder speelde Haaland ook voor Bryne FK, Molde FK en Red Bull Salzburg.

Bij Borussia Dortmund, dat twee jaar geleden 20 miljoen euro voor hem neerlegde, maakte hij 85 goals in 88 wedstrijden. In de Champions League staat de Noor inmiddels op 23 treffers in 19 duels. Volgens de Engelse media gaat Haaland 350.000 Engelse pond per week verdienen, omgerekend een kleine 410.000 euro.