Kamna wint vierde rit Giro d'Italia, Van der Poel raakt roze kwijt aan Lůpez

Lennard Kämna heeft de eerste bergrit in de Giro d'Italia gewonnen. De Duitser van Bora-hansgrohe maakte deel uit van een vroege vlucht waaruit de Duitser de sterkste was. Hij won voor Juan Pedro Lopez, die wel de leiderstrui overnam van Mathieu van der Poel. Tom Dumoulin kende vandaag een slechte dag en verloor een kleine zeven minuten op de favorieten.

Na drie dagen in Hongarije en een rustdag werd de Ronde van Italië vandaag voorgezet in Italië met direct een bergrit naar de Etna. Vanuit het begin waren er een hoop aanvallen, waaronder ook Mathieu van der Poel. De leider in de Giro d'Italia raakte niet in de vlucht van de dag. Veertien andere renners lukte dat wel met onder andere Gijs Leemreize.

Het peloton liet begaan en de etappewinnaar zat in de vroege vlucht. Op de Etna leek Lopez lange tijd de beste klimmer, maar werd in de laatste drie kilometer bijgehaald door Kämna, waarna de Duitser de beste was. Lopez werd tweede, maar nam wel de leiderstrui over van Van der Poel, die al vroeg op de klim de favorieten moesten laten gaan.

Op de Etna tussen de favorieten gebeurde er niet veel al moesten enkele klassementsrenners al vroeg afhaken. Dumoulin moest al vroeg passen en ook Vicenzo Nibali kon de favorieten niet volgen. Miguel Angel Lopez, die vooraf een van de favorieten was voor de eindzege, moest al vroeg opgeven in de etappe.