Cavendish sprint naar zege in derde rit Giro d'Italia, Van der Poel blijft leider

Mark Cavendish heeft in een massasprint de derde etappe van de Giro d'Italia gewonnen. De snelle Brit van Quick-Step - Alpha Vinyl Team won voor Arnaud Démare en Fernando Gaviria. Mathieu van der Poel is ook na de derde rit nog de leider in de Ronde van Italië.

De derde rit, van Kaposvar naar Balatonfüred over 201 kilometer, was niet bepaald een uitdaging voor de renners. Over alleen maar vlakke wegen Net als in de eerste rit was direct de eerste aanval de goede voor de vroege vluchters. Mattia Bais en Filippo Tagliani waren er opnieuw bij en dit keer kregen ze steun van Samuele Rivi. Ze kregen wat ruimte van het peloton, maar op 25 kilometer was de vlucht ten einde voor het trio.

Daarna liet Pascal Eenkhoorn zich even van voren zien. Hij sprintte naar de bergprijs en zette even daarna zijn aanval door. Hij nam tien seconden voorsprong, maar daarna was zijn vlucht snel ten einde en konden de sprinters zich gaan opmaken voor de eerste massasprint in de Ronde van Italië. Daarin trok Quick-Step - Alpha Vinyl de sprint perfect aan voor hun sprinter Mark Cavendish, die het werk van zijn ploeg makkelijk afrondde. Hij won voor Arnaud Démare en Fernando Gaviria.

In het algemeen klassement veranderde er niks, waardoor Mathieu van der Poel aan de leiding blijft staan. Maandag is er een rust/reisdag, waarna dinsdag de eerste bergrit is met een aankomst op de Etna.