FOK! Wat een weer!: boem is ho!

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Hallo daar!  

Als je op het neerslagkaartje kijkt van gisteren, dan zou je zeggen dat er helemaal geen buien zijn geweest. Alleen op één officieel station in Limburg stond er 32 mm. Een ander station in Brabant had 17 mm. Dat was het wel. Verder alleen maar 2 of 3 mm. En toch was de radar zeer goed gevuld gisteren. Omdat de buien langzaam trokken en ook ter plekke uitstierven werden de meeste officiele regenmeters die zijn aangesloten bij het KNMI overgeslagen. Op amateurstations is echter op veel uitgebreidere schaal een bak water gevallen. Slim bekeken van die buien.  

Uiteraard was er van buien vandaag absoluut geen sprake, terwijl er ook vrijwel geen bewolking was. Met name in het noorden voelde het door een vrij stevige noordoostelijke wind nog wel wat fris aan.

Morgen en ook dinsdag zijn de veranderingen vrijwel 0. Hooguit dat er een beetje hoge bewolking ten tonele verschijnt, maar dat was het wel. De wind draait echter naar een zuidelijke richting en daarmee zal het morgen een stuk warmer worden. Ook de meeste wind gaat er dan wel uit.

Zowel morgen als dinsdag liggen de maxima tussen de 20 en 26 graden. Alleen op de Wadden is het iets frisser met een graad of 17. 

Neerslag lijkt er de nieuwe week opnieuw niet aan te pas te komen en ook op de langere termijn wijst er niets op dat de dominatie van hogedrukgebieden doorbroken gaat worden. In de loop van de week draait de wind naar een meer westelijke richting en daarmee koelt het een paar graden af. 

Ook in Europa waren de buien vandaag moeilijk te vinden. Hier en daar een paar losse onweersbuien die op de dagelijkse gang ontstonden. Ondanks dat er een depressie in de omgeving van Italië rond aan het draaien is viel het met de buien daar ook wel mee. 

Eens zien wat we morgen kunnen bedenken...

Tot ziens!  

Wandeling qltel (Foto: qltel)
Niemand minder dan qltel maakte vandaag een uitgebreide wandeling. Heerlijk in het bos. (Foto: qltel)

 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!