Uitslag FC Groningen - Sparta Rotterdam

Sparta heeft in de strijd tegen degradatie prima zaken gedaan. Het won met 2-1 bij FC Groningen, waardoor de Rotterdamse ploeg naar de zestiende plaats steeg.

FC Groningen had het meeste balbezit, maar tot grote kansen kwam de thuisploeg niet. Sparta was wel gevaarlijk en kwam dan ook op voorsprong via Arno Verschueren. Daarna kreeg Sparta via Vito van Crooij in de eerste helft nog een goede kans op 0-2.

Tien minuten in de tweede helft wist Sparta wel op 0-2 te komen dankzij Lennart Thy, die de bal door de benen schoot van Peter Leeuwenburgh. Het leek een makkelijke overwinning te worden voor de Rotterdammers, maar met nog een kwartier te spelen zorgde Bjorn Meijer voor de aansluitingstreffer. Via Jørgen Strand Larsen kreeg Groningen een grote kans op de 2-2, maar die wist Maduka Okoye te voorkomen.

FC Groningen

1 - 2

Sparta Rotterdam

77' Meijer    20' Verscheuren