FOK! Wat een weer!: Primeurman heeft een primeur!

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Welkom!  

Dat de Primeurman soms VOOR de weerdiensten uitkijkt wisten we al. Daardoor kan de Primeurman (ik dus ) soms met verbluffende voorspellingen komen die vrijwel altijd ook succes hebben!

Gisteren was ik namelijk de eerste die het over onweer had. Niemand anders had dat in zijn of haar voorspelling opgenomen. De Primeurman echter wél. Jullie waren de eerste die die dat te horen kregen, dus jullie wisten al véél meer dan de restt! Het resultaat was echt verbluffend!

Rond een uur of 12 ontstonden de eerste buien boven de ook al door mij correct voorspelde gebieden. En inderdaad de buienmolen kwam behoorlijk goed op stoom en veel van deze buien gingen gepaard met ... jawel.. onweer! De meeste weerdiensten kwamen dus pas veel later met onweer in hun berichtgeving. 

Het waren forse buien en lokaal viel er een hele plens water. Er zijn meldingen van 20 mm en op sommige plaaten zal er zeker nog meer zijn gevallen. Er was zelfs sprake van een windhoos in de Achterhoek. De buien begonnen zich daarna ook te manifesteren in Brabant en delen van Limburg. In Duitsland waren de buien nog wat zwaarder. 

De Primeurman vertelde gisteren ook nog over een front dat over ons land zou gaan trekken. Dat is ook gebeurd. Ik vertelde daarbij ook dat er zo'n 2 tot 4 mm zou gaan vallen. Dat is ook gebeurd, maar alleen op de Wadden helaas. Op Terschelling en Ameland viel zo'n 4 mm. Op het vasteland viel vrijwel niets. Dus ook Haarlem heeft tot mijn grote verdriet geen druppel mogen ontvangen. Toch was dit wel een zeer correcte voorspelling van de Primeurman. 

In het noorden van het land bleef het lange tijd grijs en nevelig, terwijl de bekende zonovergoten gebieden van ons land opnieuw de meeste zonuren kregen, waaronder ook nu weer helaas Haarlem. Dat is toch al het 4e punt dat de Primeurman goed in het vizier had. 

Ondanks geen buien en een overvloed aan zon leverde de Primeurman toch een puike prestatie in deze op veel plaatsen weerloze tijden. Mag ik dat zeggen? Ja, dat mag. Ik doe het echter niet, want dan begint het een beetje op zelfverheerlijking te lijken. Ik heb daar echt een bloedhekel aan, dus ik blijf bij deze uitmuntende prestatie gewoon de bescheiden weerman uit het Haarlemsche.  

De buien beginnen nu geleidelijk te verdwijnen en het zal vrij snel overal droog worden. De nevel en mist langs de kust kan zich weer gaan uitbreiden. In het noorden koelt het af tot een graad of 3. Verder naar het zuiden zakt het kwik niet verder dan 7 graden.

Morgen is het weer eens zonnig en overal droog. Het is niet heel erg warm met temperaturen tussen de 12 en 20 graden. De vrij krachtige noordoostelijke wind maakt het ook niet echt aangenaam. 

( U begrijpt dat het grootste gedeelte van het verhaal satire is hé )

Fijne zondag!  

Wantij in Dordrecht (Foto: DJMO)
Wantij in Dordrecht. Stapelwolken en zon. Ook in Dordrecht is één drupje gevallen. (Foto: DJMO)

 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!