Indrukwekkende Van der Poel behoudt leiderstrui na tijdrit Giro, zege Simon Yates

Simon Yates heeft de tweede etappe in de Giro d'Italia gewonnen. De Engelsman was in de tijdrit over 9,2 kilometer de snelste. De renner van BikeExchange - Jayco was over 9,2 kilometer de snelste voor Mathieu van der Poel en Tom Dumoulin. Van der Poel blijft wel leider in de Ronde van Italië.

Tom Dumoulin reed in de Hongaarse hoofdstad Boedapest een sterke tijdrit. De Nederlands kampioen in het tijdrijden was acht seconden sneller dan Italiaans kampioen Matteo Sobrero, die tot dan de snelste tijd had neergezet. Lang zou de tijd van Dumoulin niet blijven staan. Simon Yates, die één minuut later als de Nederlander was gestart, was aan de streep vijf seconden sneller.

Alleen Mathieu van der Poel kon nog in de buurt van Yates komen. De Nederlander, die vrijdag al de openingsetappe had gewonnen, moest maar drie seconden toegeven op de Engelsman. Doordat Van der Poel maar drie seconden verloor blijft de renner van Alpecin-Fenix wel aan de leiding van het algemeen klassement.

Naast Van der Poel en Dumoulin reden ook Wilco Kelderman en Thymen Arensman een knappe tijdrit. Kelderman werd in de tijdrit zevende en Arensman zou als tien eindigde.