F1-coureurs uiten kritiek op slecht asfalt Miami

Het gloednieuwe Miami National Autodrome werd met veel bombarie onthaald, maar de coureurs zijn een stuk milder gestemd over de tweede Amerikaanse Grand Prix op de kalender. Voornamelijk het asfalt laat te wensen over aangezien het spiegelglad is naast de ideale lijn. Valtteri Bottas en Carlos Sainz schreven reeds hun bolides af tijdens de eerste twee vrije trainingen.

Sergio Pérez spreekt zijn zorgen uit over de mogelijkheden tot inhalen tijdens de race: "Het is teleurstelling dat er naast de racelijn geen grip is. Zodra je off-line gaat is er simpelweg geen grip. Het is vochtig en voelt alsof er grind ligt. Het is zonde want ik ben bang dat het racen daardoor erg moeilijk zal zijn".

Ook Mclaren-coureur Lando Norris was niet te spreken over het spekgladde asfalt en stelt dat fouten erg snel worden afgestraft: "Zodra je van de lijn gaat beland in je muur en is het einde verhaal. Het is vreemd. Zodra je off-line gaat is het gewoon verschrikkelijk. Het is ook slecht voor het racen. Je hebt één lijn waar je op kan rijden en dat is het. Je kunt niks anders doen. Het is daarnaast op sommige plekken erg hobbelig en dat hadden we niet verwacht. Ik hoop dat ze het nog kunnen verbeteren".

Coureurs uiten kritiek op slechte asfalt in Miami (Getty Images / Red Bull Content Pool)
Coureurs uiten kritiek op slechte asfalt in Miami (Getty Images / Red Bull Content Pool)