Mountainbiker Gaze verrast met World Cup-winst in Albstadt

De World Cup mountainbiken is neergestreken in het Duitse Albstadt, waar vrijdagavond de shorttrackwedstrijden werden afgewerkt. Zondag staan de reguliere cross-countrywedstrijden op de planning op het Duitse parcours.

Bij de vrouwen bleef het veld enige tijd samen, maar halverwege werd het onder leiding van Rebecca McConnell toch stevig uit elkaar getrokken. Met name Jolanda Neff kon goed volgen, maar het Zwitsers-Australische duo kreeg gezelschap: Jenny Rissveds, Pauline Ferrand Prevot, Alessandra Keller en Blanka Vas sloten aan.

In de slotfase gaf McConnell nog eens een flinke dot gas, dit keer bleef alleen Ferrand Prevot bij haar in de buurt. In een fraaie sprint leek de Française er overheen te komen, maar McConnell was te sterk en won, voor Ferrand Prevot en Rissveds. Anne Terpstra finishte als zevende, Anne Tauber werd tiende, Lotte Koopmans 30e en Sophie von Berswordt 31e.

Het duurde bij de mannen nog veel langer voor er een schifting ontstond, daar ging men met een grote groep de slotfase in. Mathieu van der Poel's Nieuw-Zeelandse teamgenoot Sam Gaze maakte indruk en in de sprint liet hij zijn echte kracht zien: hij sprintte naar een verrassende zege, voor de Fransman Jordan Sarrou en de Zwitser Nino Schurter.