Andries Jonker verlaat Telstar na drie seizoenen

Andries Jonker stopt na drie seizoenen als trainer en technisch directeur van Telstar. Dit heeft hij direct laten weten na afloop van de 4-3 nederlaag tegen Roda JC. Hij wil graag nog een stap hogerop, zo liet hij weten tegen NH Sport.

Jonker trad op 28 juni 2019 aan als hoofdtrainer van Telstar en was de opvolger van Mike Snoei. De 59-jarige Amsterdammer eindigde in zijn eerste seizoen met Telstar op een knappe 10de plaats. Vorig seizoen werd de 13de plek op de ranglijst bereikt. Deze jaargang werd Telstar, mede door de vele blessures en ziektegevallen, uiteindelijk 19de in de eindstand.

Jonker heeft meerdere weken nagedacht over een nieuwe aanbieding van Telstar, maar uiteindelijk dus besloten hier niet op in te gaan. "Ik heb het geweldig naar mijn zin gehad. Ik ging altijd met een glimlach naar de club. Maar ik vind dat iemand het nu moet overnemen. Ik wil hoger, beter meer. Sneller dan Telstar kan", aldus Jonker.

Andries Jonker heeft als TD bijgedragen dat Telstar weer een jeugdopleiding heeft. Zijdelings had hij ook bemoeienis met het opzetten van de vrouwentak van Telstar. Telstar heeft mooie plannen rondom een nieuw stadion. Daar wil Andries Jonker graag aan bijdragen, maar ziet waarschijnlijk ook dat dat nog even gaat duren.