Edgar Davids vervangt Fraser als assistent-bondscoach Oranje

Edgar Davids (49) sluit per direct als assistent-bondscoach aan bij de technische staf van het Nederlands elftal. Hij vervangt daarmee Henk Fraser, die volgend seizoen aan de slag gaat bij FC Utrecht. Davids tekent tot en met het WK. 

Bondscoach Louis van Gaal: "Ik ben verheugd dat Edgar Davids onze technische staf komt versterken. Nadat duidelijk was dat Henk Fraser zich met ingang van het komend seizoen volledig op FC Utrecht richt, heb ik Edgar gevraagd of hij mijn – tweede – assistent bij Oranje wilde worden. Onze wegen hebben elkaar in het verleden regelmatig gekruist en ik ben ervan overtuigd dat hij deze rol op een prima manier gaat invullen. De spelers kunnen optimaal profiteren van zijn ervaring als international op onder meer vier internationale eindtoernooien."

Edgar Davids: "Ik ben niet alleen trots maar ook superenthousiast dat ik mijn loopbaan als trainer kan voortzetten samen met zo’n gerenommeerde trainer als Louis van Gaal en kan werken met de absolute top van Nederland.”

Tijdens zijn imposante carrière als speler, kwam Davids in actie voor onder meer Ajax, AC Milan, Juventus, Barcelona, Internazionale en Tottenham Hotspur. Hij droeg 74 het shirt van Oranje, waarvan 12 keer ook de aanvoerdersband.  Hij nam deel aan drie EK's en één WK. Tijdens zijn cursus Coach Betaald Voetbal liep Davids stage bij FC Twente en Telstar. Als (assistent) trainer was hij, met wisselend succes, actief bij Barnet, Telstar en Olhanense. 

De technische leiding van het Nederlands elftal bestaat nu uit: bondscoach Louis van Gaal, eerste assistent Danny Blind, tweede assistent Edgar Davids en keeperstrainer Frans Hoek. Het WK vindt van 21 november tot en met 18 december 2022 plaats in Qatar.