Montoya: "Hamilton moet wennen aan middenmoot"

Voormalig F1-coureur Juan Pablo Montoya heeft ook zijn mening klaar over de huidige vorm van Lewis Hamilton. De race van de zevenvoudig wereldkampioen in Imola kenmerkte zich vooral door gevechten in het middenveld en hij staat nu op een 'schamele' zevende plaats in het wereldkampioenschap. Een groot contrast met de voorgaande jaren. 

Montoya stelt dat de gehele situatie onwennig is voor de Brit en hij, na afgelopen jaren in een superieure Mercedes te hebben gezeten, niet gewend is om gevechten in het middenveld aan te gaan: "Hij reed de afgelopen acht jaar alleen. Hij heeft niet echt met anderen geracet, want iedereen ging voor hem aan de kant als hij ze op een ronde zette. Nu zit hij ineens in het verkeer. Het maakt niet uit hoe goed je bent, als je niet oefent wordt het lastig. Hamilton is echter niet slechter dan Russell, hij heeft gewoon meer tijd nodig".

Volgens de Colombiaan is Hamilton het rijden niet zomaar verleerd: "Hij is niet vergeten hoe hij moet rijden. Hij is gewoon niet blij met de auto. Russell lijkt veel meer op zijn gemak en heeft iets te bewijzen. Hamilton heeft niks te bewijzen, ze zitten op een ander punt in hun carrière. Op dit moment proberen ze de auto gewoon onder de knie te krijgen en proberen ze verschillende afstellingen uit".