Feyenoord houdt stand in Marseille en staat in finale Conference League

Feyenoord heeft zich ten koste van Olympique Marseille geplaatst voor de finale van Conference League. De ploeg van trainer Arne Slot hield het in Frankrijk knap op 0-0 en staat voor het eerst in twintig jaar in een Europese eindstrijd.

Vorige week had Feyenoord de heen wedstrijd met 3-2 van Olympique Marseille gewonnen. In de return had Feyenoord het in de beginfase lastig met de nummer twee van Frankrijk, maar nadat sterspeler Dimitri Payet in de eerste helft uitviel kregen de Rotterdammers de wedstrijd meer onder controle zonder zelf gevaarlijk te worden.

In de tweede helft was het voor Feyenoord vooral tegenhouden zonder in grote problemen te komen. Feyenoord hield de nul in Marseille en staat na twintig jaar weer in Europese finale, toen werd Borussia Dortmund verslagen. Ook de andere Europese finales van Feyenoord tegen Celtic (1970) en Tottenham Hotspur (1974) werden gewonnen.

De finale wordt op 25 mei gespeeld in Tirana, waar AS Roma de tegenstander is. De ploeg van José Mourinho was in de andere halve finale te sterk voor Leicester City.