Vettel kritisch: "We moeten niet afhankelijk worden van DRS"

Sebastian Vettel waarschuwt de Formule 1 dat men niet te afhankelijk moet worden van DRS. Hoewel de Duitser positief is over de nieuwe generatie wagens, stelt hij dat de bolides nóg afhankelijker zijn geworden van het hulpmiddel door de verminderde drag.

Gevraagd over de nieuwe reglementen stelt de Aston Martin-coureur dat de gevechten weliswaar beter zijn geworden, maar het ook een keerzijde heeft: "We kunnen elkaar dichter volgen, maar de nieuwe regelementen hebben ook als gevolg dat er minder drag is. Hierdoor leunen we meer op DRS om in te halen dan in het verleden. DRS is ooit geïntroduceerd als hulpmiddel bij het inhalen, maar het voelt nu soms als de enige manier om iemand voorbij te steken".

Als het aan Vettel ligt streeft de F1 naar een toekomst zonder DRS: "Ik vind dat je voor een inhaalactie moeite moet doen en dat het niet bepaald moet worden of je je in de DRS-zone bevindt. Ik denk niet dat we dezelfde praktijken als in Jeddah willen waar de coureurs remden voor het DRS-meetpunt. Het ideaal is om te kunnen racen zonder DRS. Ik zou het erg interessant vinden om te kijken hoe het racen echt is als we het eraf halen".

Vettel ziet DRS het liefst verdwijnen (Getty Images / Red Bull Content Pool)
Vettel ziet DRS het liefst verdwijnen (Getty Images / Red Bull Content Pool)