FOK! Wat een weer!: meer zon

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Welkom iedereen!

Nee, nee. Wat een waardeloze dag weer. Althans als je boven de grote rivieren woonde. Gisteren had ik nog een beetje hoop dat het uiteindelijk nog wat zou gaan opklaren, maar dat ging maar heel erg moeizaam. Het trok wel iets open, maar veel zon kregen we beslist niet. In het zuiden en zuidoosten was het daarentegen juist heerlijk weer met veel zon en zeer aangename temperaturen. 

De bewolking trok maar heel langzaam naar het zuiden toe, maar wist met name Limburg nauwelijks te bereiken. Onder de bewolking was het uiteraard zeer fris. Om 17.00 was het niet eens 10 graden op de Wadden. Op dat moment was het ruim 18 graden in de zon. Grote verschillen dus.

Vannacht moet de bewolking dan overal dunner gaan worden en klaart het ook elders op. De minima liggen tussen de 1 en 6 graden. 

Vandaag is het overal vriendelijker weer dan vandaag. Op veel plaatsen schijnt de zon, maar een jas kun je in het noorden nog prima gebruiken. Daar doen we het met slechts 11 graden. Ook in het zuiden moet het kwik iets terrein prijs geven, maar 16 tot 17 graden is ook prima te doen. Later op de dag neemt de bewolking in het westen toe en heel misschien valt er langs de westkust een beetje lichte regen. De wind is zwak tot matig uit een noordwestelijke richting.

De echte neerslag vonden we vandaag in Spanje, Zuid-Frankrijk, het zuiden van Duitsland, de Alpen en ook in Turkije en Tunesie. Dat waren tamelijk forse onweersbuien. Bij ons is er donderdag en vrijdag een zeer lokale bui mogelijk. 

Fijne dag!  

Mooie omgeving van Vollenhove 1 (Foto: Charged)
Charged was vandaag in de omgeving van Vollenhove. Daar maakte hij diverse foto's, zoals deze. Heel erg mooi met dat stille water. (Foto: Charged.) 

 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!