Krack: "Aston Martin zal er over enkele races beter voorstaan"

De geïnvesteerde miljoenen van Lawrence Stroll hebben zich tot nu toe nog niet uitbetaald bij Aston Martin. Het team kende een slechte seizoenstart en kon — behalve op Imola — niet meestrijden om de prijzen. Teambaas Mike Krack heeft echter vertrouwen in de komende updates en hoopt dat de AMR22 een grote stap voorwaarts zal maken.

"Ik denk dat we komende races in betere vorm zullen zijn. We komen met veel nieuwe updates. Ik kan alleen niet zeggen wanneer we er beter voor zullen staan. Het kost tijd om de nieuwe onderdelen te begrijpen, en als de weersomstandigheden slecht zijn weet je al helemaal niks", liet de teambaas optekenen.

Volgens Krack zijn er drie belangrijke punten waar het team zich momenteel op concentreert: "De eerste is de aerodynamica, de meest belangrijke. De tweede is het gewicht van de wagen, en de derde is hoe we betere feedback aan de coureurs kunnen geven. We moeten de rijders een beter gevoel voor de wagen geven zodat ze meer uit het pakket kunnen halen".

En vooral dat laatste aspect was zichtbaar op de baan. Sebastian Vettel en Lance Stroll hadden namelijk hun handen vol aan de AMR22 met meerdere grindbakexpedities en als dieptepunt een veelvoud aan crashes in Melbourne. Volgens Krack ligt het niet aan de stuurmanskunsten van zijn rijders: "Het komt voornamelijk doordat ze te weinig mechanische feedback van de wagen krijgen. Daarom zagen we zoveel incidenten, bijvoorbeeld in Australië. Dat is niet normaal. Coureurs van dit kaliber maken niet zoveel fouten".