Gasly: "Ik hoor in een topwagen"

Pierre Gasly is momenteel bezig aan zijn zesde seizoen Formule 1 en acht zichzelf inmiddels rijp om de overstap naar een topteam te maken. Na een eerdere teleurstellende stint bij Red Bull heeft de Fransman zich uitstekend herpakt en won zelfs de race op Monza in 2020. Als sterke kracht van AlphaTauri lijkt Gasly het opleidingsteam inmiddels te zijn ontgroeid.

"Ik zie coureurs als Charles Leclerc, Max Verstappen en Lando Norris allen in een topwagen. Ik vecht al mijn hele carrière met hun. Dat is de plek waar ik hoor en ik wil een kans krijgen om in diezelfde positie te zitten", laat de AlphaTauri coureur weten. Ondanks een teleurstellend verloop bij Red Bull zet Gasly nog steeds in op een terugkeer bij de Oostenrijkse renstal: "Op dit moment heeft het mijn prioriteit om met Red Bull te blijven praten. Ik ben erg dankbaar voor wat zij voor mijn carrière hebben betekend. Zonder hun was ik hier niet".

Een grote kans deed zich voor Gasly voor in 2019. Na het verrassende vertrek van Daniel Ricciardo mocht de Fransman instappen bij Red Bull naast Max Verstappen. Het ijzer bleek nog niet heet genoeg om te smeden en Gasly werd terugverwezen naar het toenmalige Toro Rosso. Zijn tijd wordt tot nu toe gekenmerkt door sterke optredens met als hoogtepunt een overwinning tijdens de Grand Prix van Italië in 2020. 

Gasly hoopt door te stromen naar een topteam (Getty Images / Red Bull Content Pool)
Gasly hoopt door te stromen naar een topteam (Getty Images / Red Bull Content Pool)