Elliott pakt NASCAR-zege op Monster Mile

Op de Dover Motor Speedway, de Monster Mile, is maandagavond de Drydene 400 in de NASCAR Cup Series afgerond. Dat begon zondagavond al, maar de regen had andere plannen en dus moest er even een dag gewacht worden.

We begonnen met Chris Buescher, Denny Hamlin, Kyle Larson en Chase Elliott voorop. Die vier hadden aan het begin ook de touwtjes in handen, tot het kort na de helft van stage één ging regenen en de rode vlag werd gezwaaid, met Hamlin voorop.

De regen bleef aanhouden en dus werd de boel wat zondag betreft gestopt: na een goede nacht slapen kon men op maandag weer door, met Larson en Elliott voorop. Hamlin nam echter het heft in handen en pakte de winst in stage één, voor Elliott, Christopher Bell, Ross Chastain, Martin Truex Jr en Larson.

In de pitstraat ging het fout voor Hamlin: hij raakte een wiel kwijt, moest daardoor achteraan aansluiten en kon ook een deel van zijn crew inleveren voor de volgende races. Met Chastain en Bell konden we beginnen aan de tweede stage, wederom 120 ronden lang.

Na een kleine veertig ronden stond Larson tegen de muur na een spin: caution. Halverwege de stage was Kurt Busch de volgende die in de problemen kwam, ook hij veroorzaakte met een crash een caution. Niet iedereen kwam binnen voor nieuwe banden en zo gingen Justin Haley en Alex Bowman bij de herstart aan de leiding.

Negen ronde voor het einde van stage twee ging het fout voor Hamlin, die zich keurig had opgeknokt naar plek vier: Cody Ware spinde vlak voor zijn neus en drukte hem tegen de muur, pure pech én een caution, met inmiddels Kyle Busch die zich opgewerkt had naar de leidende positie.

Met Ryan Blaney en Harrison Burton, naar voren gekomen door nog even niet te stoppen, werd het groen nog voor drie ronden in de stage gezwaaid. Blaney pakte zo de stagewinst, Kyle Busch nestelde zich nog op plek twee. Met Kyle Busch en Bowman voorop konden we weer door, nog 140 ronden te gaan.

Met een ronde of tachtig te rijden zorgde een losgelopen wiel van AJ Allmendinger midden in een pitstopronde - in principe de laatste - voor een caution. De boel werd zo flink opgeschud: Chastain en Truex nestelden zich aan het front, Busch en Bowman vielen door een ongelukkig getimede pitstop flink terug.

Na een door Daniel Suarez veroorzaakte volgende caution konden we weer door met 61 ronden te gaan en Chastain met Elliott voorop. Laatstgenoemde nam al snel de leiding over en vanaf dat moment reed hij de wedstrijd keurig uit: Elliott won, voor Ricky Stenhouse en Chastain.