Bokssters Taylor en Serrano strijden in episch gevecht om vijf wereldtitels

Voor de boksliefhebbers keren we nog even terug naar het weekeinde, want er werd historie geschreven: voor het eerst in de rijke geschiedenis van Madison Square Garden werd de headline gevormd door een gevecht bij de vrouwen en wel tussen Katie Taylor (20-0) en Amanda Serrano (42-1).

Serrano heeft in maar liefst zeven verschillende gewichtsklasses wereldtitels gewonnen en is nog altijd dubbel wereldkampioene in het vedergewicht. Ze nam het in New York op tegen Katie Taylor, die het lichtgewicht (-61,2kg) al jaren domineert en haar wereldtitels bij de WBA, WBC, IBF, WBO en The Ring op het spel zette.

Het werd een werkelijk fenomenaal gevecht, waarin Serrano absoluut niet de mindere was. In de vijfde ronde van het gevecht wist de Ierse maar nét stand te houden tegen een rondenlange barrage van Serrano, maar dat was uiteindelijk net niet genoeg voor de vrouw uit Puerto Rico: één jurylid gaf het met 96-94 aan haar, de anderen gingen met 97-93 en 96-93 toch voor Taylor als winnares van wat gezien wordt als het grootste vrouwengevecht ooit in de bokssport.

In Las Vegas namen de ongeslagen Oscar Valdez (30-0) en Shakur Stevenson (17-0) het tegen elkaar op, met als inzet drie wereldtitels in het supervedergewicht (-59kg): Stevenson's WBO-titel, Valdez' WBC-titel en de vacante titel van The Ring. Het werd een gevecht waarin beide heren bij vlagen flink uitdeelden, maar Stevenson was uiteindelijk toch oppermachtig. Op één lastig moment na domineerde hij het gevecht en alle drie juryleden zagen dat ook zo.