Van de Zandschulp moet opgeven in eerste ATP-finale

Botic van de Zandschulp heeft in zijn eerste ATP-finale moeten opgeven. In München moest hij na een 4-3-voorsprong in de achtste game opgeven. De titel ging daardoor naar de Deen Holger Rune.

De 26-jarige Van de Zandschulp ging bij 4-3 voor van de baan omdat hij medisch onderzocht moest worden. Hij had net twee games achter elkaar verloren. Van de Zandschulp wees naar zijn borst en ging met zijn coach Peter Lucassen de kleedkamer in voor verder onderzoek. Een kwartier later kwam hij wel op de baan, speelde nog drie punten en gaf vervolgens geblesseerd op. De negentienjarige Rune boekte daarmee zijn eerste ATP-toernooizege. 

Voor Van de Zandschulp is de opgave een domper na een uitstekende week in München. De Veenendaler was aan een sterk toernooi bezig en versloeg onder andere Casper Ruud in de kwartfinales. Ruud was als tweede geplaatst in München en bezet de zevende plaats op de wereldranglijst. De Nederlander gaat wel klimmen op de wereldranglijst. Van de Zandschulp is maandag de nieuwe nummer 31 van de wereld, de hoogste notering in zijn loopbaan. Hij staat momenteel veertigste. 

Het is nog onduidelijk of Van de Zandschulp nu deel gaat nemen aan het Masters-toernooi van Madrid. Dat zou zijn laatste toernooi zijn in voorbereiding op Roland Garros. 

Update 18.15 uur