Vlasov slaat dubbelslag op slotdag Ronde van RomandiŽ

Aleksandr Vlasov heeft de Ronde van Romandië gewonnen. De Rus begon de dag als derde in het klassement, maar dankzij zijn winst in de tijdrit pakte hij de eindwinst in de Zwiterse rittenkoers. Hij won het algemeen klassement voor Gino Mäder en Simon Geschke.

Alexandr Vlasov heeft de afsluitende klimtijdrit in de Ronde van Romandië gewonnen. De Rus van Bora-hansgrohe was na 15,8 kilometer duidelijk de beste. Hij won de slotrit met een halve minuut voorsprong op de verassende sterke Simon Geschke. De Duitser van Cofidis werd dankzij zijn sterke prestatie derde in het algemeen klassement. In het klassement moest hij alleen Gino Mäder voor zich gaan, de Zwitser werd zelfde derde in de tijdrit.

Rohan Dennis, die de tijdrit startte als leider startte, kende een slechte dag. De Australisch kampioen moest in de tijdrit over bijna zestien kilometer meer dan twee minuten toegeven. Hij zakte in het klassement naar de zevende plaats, een plaats achter zijn ploeggenoot Steven Kruijswijk. De Nederlander van Jumbo-Visma reed zelf een uitstekende tijdrit en zou in de slotrit als vijfde eindigen en dat leverde hem een zesde plaats in het klassement op.