Grand Prix van Spanje levert Bagnaia eerste zege van het jaar op

Op het circuit van Jerez is zondag de Grand Prix van Spanje in de MotoGP verreden. Dat was wat betreft de winst niet de spannendste race ooit, maar toch waren er genoeg vermakelijke duels te zien op het Spaanse asfalt.

We gingen van start met Francesco Bagnaia weer eens op poleposition, voor Fabio Quartararo, Aleix Espargaro, Jack Miller, Marc Marquez, Johann Zarco, Takaaki Nakagami, Marco Bezzecchi en Joan Mir. Bagnaia en Quartararo behielden hun posities bij de start, Espargaro zakte terug en Miller en Marquez schoven een plekje op.

Achterin ging het al snel fout voor Stefan Bradl en Jorge Martin, die in de slotbocht onderuit gingen. Nadat het eerste stof wat was gaan liggen hadden Bagnaia en Quartararo de eerste twee plekken in handen, Miller, Marquez, Espargaro en Mir vormden het achtervolgende groepje en Nakagami, Bezzecchi en Zarco vormden groep twee.

Na tien ronden ging Alex Rins door het gras, waardoor de nummer twee in het WK ver terug viel. Zarco kon zelfs helemaal inpakken: de Fransman legde zijn Ducati vanaf de negende plek tegen het asfalt. Bagnaia wist zich even later langzaam wat los te rijden van Quartararo, terwijl Miller, Marquez en Espargaro op een flink gat streden om plek drie.

De strijd om de winst was redelijk stilletjes, maar voor plek drie werd kneiterhard geknokt. Met vier ronden te gaan werkte Espargaro zich dankzij het getouwtrek voor hem naar die positie, terwijl Mir probeerde om aan te sluiten bij Miller en Marquez. Voorin reed vicewereldkampioen Bagnaia naar zijn eerste zege van het jaar, voor Quartararo en Espargaro, terwijl Marquez Miller nog van plek vier hield.