Vandoorne wint ePrix van Monaco, Frijns 4e

De Formule E streek deze week neer in Monaco, waar zaterdag de zesde race van het seizoen verreden werd. In de straten van het prinsendom was het flink knokken, maar ook moest men weer tactisch om weten te gaan met de Attack Modes.

Poleposition was in handen van Mitch Evans in de Jaguar, voor Porsche-rijder Pascal Wehrlein, Jean-Eric Vergne in de Techeetah, Stoffel Vandoorne van Mercedes, Venturi-coureur Lucas di Grassi en André Lotterer (Porsche). Robin Frijns (Envision) en Nyck de Vries (Mercedes) vertrokken vanaf de zevende en achtste plek.

Evans behield de leiding bij de start en werd gevolgd door Wehrlein, Vergne, Vandoorne, Di Grassi, Lotterer, De Vries en Frijns. Na een kwartier werden de eerste Attack Modes geactiveerd, waardoor Frijns wat op kon schuiven. Vergne was voorin de volgende die Attack Mode pakte, waarmee hij de top-3 aan kon vallen.

Evans stond de leiding af om zelf Attack Mode te kunnen pakken, waardoor Vergne de eerste plek pakte. Hij had echter wel Evans, Wehrlein en Vandoorne achter zich, die nog meerdere minuten de extra kracht hadden. Evans had het moeilijk en zag Wehrlein langszij komen, waarna de Duitser ook Vergne te grazen nam.

Vandoorne ging gelijk daarna ook langs Evans en met twintig minuten te gaan kon Wehrlein inpakken: zijn auto gaf vanaf plek één de geest. Vergne ging vervolgens voor zijn tweede Attack Mode, waardoor Vandoorne en Evans er weer voorbij konden, gelijk daarna gevolgd voor pech voor Vergne: full course yellow, wegens Wehrlein's stilstaande auto.

Met Vandoorne aan de leiding pakte de Belg op een onhandig moment zijn tweede Attack Mode: net nadat Lotterer's auto na een aanvaring met Oliver Rowland in de muur belandde. De safety car betrad de baan en dus was Vandoorne's Attack Mode zo goed als volledig nutteloos. Na de herstart ging hij er wel sterk vandoor, met Vergne achter zich.

Frijns kwam met Attack Mode naar voren, Evans schakelde de extra kracht als laatste ook in en passeerde de Limburger op het moment dat diens minuten erop zaten. Ook Vergne moest er rap aan geloven, maar het gat naar Vandoorne kreeg hij niet echt meer dicht. De Belg ging er met de overwinning vandoor, voor Evans en Vergne - Frijns werd vierde, De Vries tiende.