Higuita wint koninginnenrit Ronde van RomandiŽ, Dennis blijft leider

Sergio Higuita heeft de koninginnenetappe van de Ronde van Romandië gewonnen. De Colombiaans kampioen was in een sprint de snelste voor zijn ploeggenoot Alexandr Vlasov. Rohan Dennis behield de leiderstrui in de Zwitserse rittenkoers.

De koninginnenrit ging over 180 kilometer met daarin vijf beklimmingen. Vanuit de start reed er een kopgroep van twaalf weg, maar vormde geen bedreiging voor het algemeen klassement. Toch kreeg de kopgroep niet de ruimte van het peloton. Jumbo-Visma in dienst van leider Rohan Dennis hield de voorsprong op vier minuten en zouden onderweg ook nog de hulp krijgen van Bahrain Victorious.

De kopgroep kreeg zodoende nooit veel ruimte en werden op de slotklim dan ook gegrepen. Jumbo-Visma voerde het tempo aan op de slotklim met Sepp Kuss en Steven Kruijswijk. Einer Rubio probeerde het in de laatste vijf kilometer met een aanval. De renner van Movistar nam een voorsprong van vijftien seconden, maar werd in de slotkilometer ingerekend dankzij een versnelling van Australisch kampioen Luke Plapp. Ondanks de versnelling van Plapp bleef een groep van vijftien renners samen en in de sprint was Colombiaans kampioen Sergio Higuita de snelste, voor zijn ploeggenoot Alexandr Vlasov.

Rohan Dennis kwam als zevende elfde over de streep en behield zijn leiderstrui. De Australiër heeft met nog een klimtijdrit te gaan een voorsprong van vijftien seconden voorsprong op Juan Ayuso. Vlasov volgt op achttien seconden.