Uitslag FC Utrecht - NEC

Na zes wedstrijden zonder overwinning heeft FC Utrecht weer eens gewonnen in de Eredivisie. Thuis werd met 1-0 gewonnen van NEC.

Utrecht begon sterker dan NEC aan de wedstrijd. De thuisploeg had ook de eerste kans van de wedstrijd. NEC-goalie Branderhorst aarzelde bij een voorzet waardoor Douvikas kon koppen. Branderhorst wist zich echter te herstellen en bracht redding. Ook in het resterende deel van de eerste helft was Utrecht de bovenliggende partij. In de 34e minuut kopte Janssen richting het doel maar in plaats van het net raakte hij een verdediger van NEC. In de laatste minuten van de eerste helft kwam NEC opzetten. Het schot van Duelund werd echter met de vuisten gered door De Keijzer.

NEC was in de 63e minuut dicht bij de 0-1. Okita schoot en leek bijna te scoren maar de bal stuiterde net voor doel van De Keijzer langs. Utrecht kwam een kwartier voor tijd op voorsprong. Douvikas gleed de bal binnen na een hoekschop van Timber. Vlak voor tijd had Almqvist een grote kans om de wedstrijd definitief te beslissen maar Branderhorst bracht redding. In blessuretijd was Okita nog dichtbij de gelijkmaker maar zijn kopkans werd gered door De Keijzer.