PÚrez: "Ik stop als de F1-kalender nog meer groeit"

Teams en coureurs worden steeds meer tot het uiterste gedreven door de alsmaar uitdijende racekalender. Waar het 2021-seizoen maar liefst 22 races telde, wordt dat huidig seizoen overtroffen met 23 wedstrijden. Indien deze groei blijft doorzetten overweegt Sergio Pérez een punt achter zijn F1-carrière te zetten.

De Netflix-serie Drive To Survive is een van de redenen van de toenemende populariteit van de Formule 1 en versterkte de ambities van Liberty Media om de kalender afgelopen jaren uit te breiden. De Mexicaan beschouwt de groeiende belangstelling voor zijn sport als een positieve ontwikkeling: "Ik ben erg optimistisch over de groei van de Formule 1. Ik merk het overal ter wereld waar we naar toe gaan. Men herkent je vaker en is veel meer met de sport bezig. Er is veel vraag naar".

F1-CEO Stefano Domenicali stak zijn wens om de kalender nóg verder uit te breiden niet onder stoelen of banken. Wat Pérez betreft komt dit teveel in het gedrang met zijn privéleven en sluit hij het dan ook niet uit om de sport te verlaten: "Het hebben van nog meer races is voor mij niet te doen. Op dit moment word je al helemaal ondergedompeld in het aantal wedstrijden. Behalve de races hebben we ook nog simulatorsessies en evenementen van partners. We hebben amper tijd voor onszelf en onze families. Ik heb twee jonge kinderen en er komt nog een derde aan. Als de kalender nog groter wordt ga ik daar absoluut niet aan deelnemen".

Pérez overweegt een punt achter zijn F1-carrière te zetten bij een uitbreiding van de kalender (Getty Images / Red Bull Content Pool)
Pérez overweegt een punt achter zijn F1-carrière te zetten bij een uitbreiding van de kalender (Getty Images / Red Bull Content Pool)