Dessers schiet Feyenoord langs Marseille en heeft goede kans op finale Conference League

Feyenoord heeft donderdagavond een een fraaie overwinning geboekt op Olympique Marseille in de halve finales van de Conference League. Tegen de Franse ploeg wonnen de Rotterdammers met 3-2.

In een uitverkochte De Kuip had Feyenoord een droomstart. Binnen twintig minuten stonden de Rotterdammers met 2-0 voor. Cyriel Dessers had Feyenoord in de achttiende minuut op voorsprong gezet en twee minuten later verdubbelde Luis Sinisterra de score. Toch was het bij rust alweer gelijk. Snel na de 2-0 kwam Olympique Marseille via Bamba Dieng terug tot 2-1 en vijf minuten voor de rust maakte Gerson vanuit de rebound de 2-2.

Negen seconden na rust profiteerde Dessers echter van een verkeerde terugspeelbal van Olympique Marseille en zette hij Feyenoord op 3-2. De ploeg van Arne Slot kwam in het vervolg van de wedstrijd wel onder druk te staan, maar kreeg zelf ook goede kans om de 4-2 te maken. Daardoor blijft de kans aanwezig dat twintig jaar na de UEFA Cup-zege hardop dromen van een nieuwe Europese finale. De return in Marseille is volgende week donderdag om 21.00 uur.