Liverpool duidelijk te sterk voor Villarreal en zet flinke stap richting finale

Liverpool heeft woensdagavond een belangrijke stap gezet richting de Champions League-finale gezet. De ploeg van Jürgen Klopp was duidelijk te sterk voor Villarreal en won uiteindelijk met 2-0.

Villarreal had in aanloop naar de halve finales van de Champions League al Juventus en Bayern München uitgeschakeld en dus was Liverpool gewaarschuwd voor de Spaanse ploeg. Liverpool was direct bij de les en kreeg ook verschillende kansen, alleen hadden Sadio Mané, Luis Díaz en Mohamed Salah hun vizier niet op scherp staan. Daarnaast was Thiago Alcántara dicht bij de openingsgoal, maar zijn afstandsschot eindigde op de paal. Villarreal kon daar weinig tegen inbrengen en zo kregen we een ruststand van 0-0.

Snel in de tweede helft kwam Liverpool wel tot scoren. Eerst werd een doelpunt van Fabinho nog afgekeurd, maar snel daarna zorgde Jordan Henderson voor de 1-0. De aanvoerder van Liverpool had daarbij wel het geluk dat zijn voorzet van richting werd veranderd. Twee minuten na de openingstreffer werd de score verdubbeld. Salah bediende met een slim passje Mané, waarna de spits raak schoot.

Villarreal kon daar weinig tegenover stellen en hadden het geluk dat de score niet ver zou oplopen, want Liverpool had daar wel de kansen voor. Andrew Robertson zag een doelpunt worden afgekeurd vanwege buitenspel en Virgil van Dijk en Diaz kregen nog kansen om de score verder uit te diepen. Volgende week dinsdag is de return in Spanje.