Teuns verslaat Dennis op de streep in Romandië, maar Dennis wel nieuwe leider

De eerste rit in lijn van de Ronde van Romandië is woensdag gewonnen door Dylan Teuns. De Belg van Bahrain-Victorious ging in de laatste meters net voorbij Rohan Dennis en pakte de ritzege. Dennis is wel de nieuwe leider in de Zwitserse rittenkoers.

De eerste rit was direct een lastige met aankomst op een steile helling. Vanuit de start kregen een kopgroep van vijf, met daarbij de Nederlander Tim Naberman van Team DSM. De voorsprong van de kopgroep werd nooit meer dan een aantal minuten, waarna Ineos de controle nam in het peloton. Langzaam werd de kopgroep weer bijgehaald.

De ploegen van de klassementsrenners leken alles onder controle te hebben, maar op veertien kilometer was er een grote valpartij, waarbij verschillende klassementsrenners erbij waren betrokken. Daarnaast kwam ook leider Ethan Hayter ten val. Met een klein peloton gingen we vervolgens naar de laatste helling. Daarin leek Rohan Dennis de sterkste ze zijn. De Australiër reageerde direct op een aanval van Juan Ayuso en die vervolgens los reed. Niemand leek te kunnen reageren op Dennis, maar in de laatste honderd meter viel de renner van Jumbo-Visma compleet stil en ging de overwinning alsnog naar Dylan Teuns. Dennis is wel de nieuwe leider in de Ronde van Romandië.