Manchester City en Real Madrid zorgen voor waar spektakelstuk in eerste halve finale CL

Manchester City en Real Madrid hebben dinsdagavond in de halve finale van de Champions League voor een prachtig voetbalwedstrijd gezorgd. In eigen huis won Manchester City met 4-3 van Real Madrid.

Vanaf de eerste minuten was het genieten tussen Manchester City en Real Madrid. Manchester City kende een droomstart tegen de Spaanse topploeg. In de tweede minuut kwam de thuisploeg al op voorsprong dankzij een kopgoal van Kevin de Bruyne op aangeven van Riyad Mahrez raak kopte.Tien minuten later verdubbelde Gabriel Jesus na een voorzet van De Bruyne.

Manchester City was duidelijk de betere ploeg en kreeg via Mahrez en Phil Foden goede kansen op de 3-0. Mahrez ging voor eigen succes, waar hij duidelijk voor een voorzet had moeten kiezen, en Foden schoot na een geweldige pass van De Bruyne voorlangs. Real Madrid kwam langzaam aan beter in de wedstrijd en iets na het half uur was Real Madrid volledig terug in de wedstrijd dankzij Karim Benzema. Daarna waren er nog een aantal kansen maar was het bij rust 2-1 in het voordeel van Manchester City.

Ook in de tweede helft bleef het een spektakel tussen de beide ploegen. Opnieuw had Manchester City de beste start. De ploeg van Josep Guardiola had via Mahrez op 3-1 kunnen komen, maar de Algerijnse aanvaller zag zijn inzet op de paal eindigen, waarna ook de rebound niet besteed was aan Manchester City. Niet snel daarna kwam Manchester City toch op de verdiende 3-1. Op aangeven van invaller Fernandinho kon Foden de 3-1 binnenkoppen.

Lang kon City hier echter niet van genieten van de 3-1, want snel daarna maakte Vinícius Júnior op een prachtige manier de 3-2. De snelle Braziliaanse aanvaller ging voorbij zijn landgenoot Fernandinho, zette vervolgens een indrukwekkende sprint in en liet de doelman van City kansloos.

Even kwam er een rustigere fase in de wedstrijd tot Bernardo Silva de 4-2 binnenschoot. Toni Kroos leek een overtreding te maken op Oleksandr Zinchenko, maar de scheids liet doorspelen, waarna de Portugees in de korte hoek raak schoot en Courtois kansloos liet. Opnieuw kon Manchester City de voorsprong van twee doelpunten niet vasthouden. Real kreeg tien minuten voor tijd een penalty, na een handsbal van Laporte, en Benzema wist daar wel raad mee. Met een Panenka zorgde de Franse spits van Real Madrid voor de 4-3.

In de slotfase kreeg City nog een aantal kansjes maar bleef het bij 4-3 in Manchester. Volgende week woensdag is de return in Estadio Santiago Bernabéu.