Uitslag Fortuna Sittard - Go Ahead Eagles

Fortuna Sittard heeft een belangrijke zege geboekt in de strijd tegen degradatie. In de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles wonnen de Limburgers met 1-0.

Fortuna Sittard kwam halverwege de eerste helft op voorsprong, Zian Flemming kreeg de goal op zijn naam. De speler van Fortuna schoot van ver op doel en had daarbij het geluk dat Go Ahead-verdediger Bas Kuijpers de bal van richting veranderde, waardoor de keeper kansloos was.

In de tweede helft was de thuisploeg duidelijk de betere ploeg, maar geen van de kansen gingen erin voor Fortuna Sittard. In de slotfase kwam Go Ahead zelfs nog bijna langszij, maar invaller Marc Cardona miste een grote kans op de gelijkmaker.

Fortuna klimt door de overwinning van de vijftiende naar de veertiende plaats in de Eredivisie.