Garcia knokt zich naar Moto3-zege Portugal

De Grand Prix van Portugal in de Moto3 heeft zondag alvast een lekkere strijd opgeleverd. Op het heerlijke circuit van Portimão was het geen klassieke Moto3-race met twintig kanshebbers, maar dat maakte het niet minder spannend.

Deniz Öncü vertrok van poleposition, Mario Aji en Lorenzo Fellon completeerden de verrassende eerste startrij. Op rij twee stonden Carlos Tatay, Tatsuki Suzuki en Sergio Garcia, voor Riccardo Rossi, Scott Ogden en Izan Guevara. Garcia kende de beste start en ging er gelijk vandoor, Öncü en Guevara hadden de kop in de achtervolgende groep.

Garcia werd halverwege de race weer teruggepakt en zo ontstond een kopgroep van vijf rijders: Ayumu Sasaki, Jaume Masia, Garcia, Guevara en Öncü. Die vijf bleven ronde na ronde knokken om de eerste posities en ook bij het ingaan van de laatste ronde viel er nog niks te zeggen over wie de beste papieren had.

Garcia ging de laatste paar bochten als leider in, voor Masia en Sasaki en in die volgorde finishten ze ook: Öncü greep net naast het podium, Guevara finishte als vijfde.