Uitslag NEC - Ajax

Ajax heeft op het nippertje met 1-0 gewonnen bij NEC. De Amsterdammers mochten dankzij een laat doelpunt van invaller Brian Brobbey de drie punten mee naar Amsterdam nemen.

De basis van Ajax was op vier plekken gewijzigd ten opzichte van de verloren bekerfinale. Edson Álvarez begon op de bank na een operatie aan de hand. Sébastien Haller verving Brian Brobbey weer en Nico Tagliafco en Kenneth Taylor vervingen Lisandro Martínez en Noussair Mazraoui, de laatste twee waren met blessures afwezig. Ajax was in de eerste minuten gevaarlijk via Davy Klaassen. Vlak daarna kreeg NEC een goede kans om de score te openen, alleen hield Ajax-doelman Maarten Stekelenburg Jonathan Okita van score af.

Ajax had het lastig met de thuisploeg en creëerde bijna niks. Uit het niets kregen de Amsterdammers een strafschop, maar dat buitenkansje was niet besteed aan aanvoerder Dusan Tadic. Bij rust was het 0-0 en in de tweede helft kregen we een zelfde spelbeeld. NEC werd gevaarlijk vanuit een tegenaanval, terwijl Ajax weinig tot niets kon creëren.

Het leek erop dat Ajax punten zou verspelen in de strijd om de kampioenschap, maar net zoals in de voorgaande competitiewedstrijden besliste de ploeg van Erik ten Hag toch op het einde van de wedstrijd. Brobbey zorgde voor het bevrijdende doelpunt op aangeven van een andere invaller Mohamed Kudus. Kudus kreeg daarna nog de kans om de score te verdubbelen, maar faalde. In de resterende tijd kwam Ajax niet in de problemen en nam de drie punten mee naar Amsterdam.