Uitslag F1 Sprint Imola

Op het circuit van Imola is zaterdagmiddag de eerste F1 Sprint van het jaar afgewerkt, voorafgaand aan de Grand Prix van Emilia-Romagna van zondag. Het werd een uitermate spannende strijd, niet verrassend tussen kemphanen Charles Leclerc (Ferrari) en wereldkampioen Max Verstappen (Red Bull).

Verstappen vertrok vanaf poleposition en had Leclerc naast zich, met de McLaren van Lando Norris en de Haas van Kevin Magnussen op rij twee. Fernando Alonso vertrok met de Alpine vanaf de vijfde plek, voor Daniel Ricciardo (McLaren) en Sergio Perez (Red Bull).

Leclerc kende een heerlijke start en ging gelijk naar de leiding, terwijl Verstappen alles uit de kast moest halen om Norris van het lijf te houden. Dat lukte en kort daarop kwam de safety car de baan op: Zhou Guanyu reed na een aanvaring met Pierre Gasly de bandenstapel in.

Na een paar ronden kon er weer geracet worden, waarbij Leclerc langzaam maar zeker een gaatje sloeg naar Verstappen. Die bleef echter wel in de buurt en in de tweede helft van de race was duidelijk dat Leclerc grotere moeite had om zijn banden netjes te houden.

Beetje bij beetje naderde Verstappen de Monegask, tot hij na een paar voorzichtige pogingen in de voorlaatste ronde volle bak de aanval opende en op fraaie wijze de leiding pakte. Leclerc kon geen weerstand meer bieden en Verstappen reed naar een mooie overwinning.

Leclerc wist de tweede plek nog wel vast te houden: de oprukkende Perez kwam net te laat en werd derde na een uitstekende race, waarin hij zich stap voor stap naar het podium reed. Carlos Sainz reed zijn Ferrari van de tiende naar een keurige vierde plek, voor Norris en Ricciardo.