Ali B: Ellen ten Damme liegt over #metoo, het was 'een onschuldige flirt'

Zangeres Ellen ten Damme heeft vanavond op tv verteld dat ze ook slachtoffer is geweest van seksueel ongewenst gedrag. In het NPO 2-programma De Geknipte Gast zei ze tegen presentator Özcan Akyol dat ze 'eenzelfde ervaring' had als de slachtoffers van seksueel overschrijdend gedrag bij The Voice. Ze wilde geen naam noemen op tv, maar volgens het AD zei ze eerder in een podcast dat het gaat om Ali B.

Update 22.00 uur: Ali B heeft in een statement gereageerd op de beschuldigingen van Ellen ten Damme die gisteren naar buiten kwamen. Volgens Ali is daar niets van waar. "Wat een vrolijke onschuldige flirt was, wordt nu acht jaar later lelijk gemaakt en verdraaid.”

Eerdere berichtgeving 

In de podcast werd Ten Damme gevraagd of zij ooit te maken heeft gehad met seksueel grensoverschrijdend gedrag, ze vertelde dat er iets gebeurd is in Marokko, maar liet details achterwege. Ze bekende destijds in de war te zijn. “Ik ben weken bezig geweest met: wat zal ik ermee doen? Ik was kwaad.”

In het programma 'De Geknipte Gast' gaf ze aan inmiddels met de politie te hebben gepraat om de meiden die betrokken zijn bij het seksueel grensoverschrijdend gedrag van The Voice te steunen. 

Het voorval zou zo'n 8 jaar geleden hebben plaatsgevonden in Marokko tijdens opnamen van het programma AliB en de  Muziekkaravaan.