Verstappen: "Ik ben erg blij met de pole"

Op een nat circuit in Imola wist Max Verstappen de poleposition voor de sprintrace te pakken voor Charles Leclerc. Tijdens een tumultueuze kwalificatie waarin diverse coureurs naast de baan belandden bleef de wereldkampioen de Monegask voor in Q3, nadat hij in Q1 en Q2 langzamer was. Onder nattere omstandigheden en tussen de gele en rode vlaggen door trok Verstappen aan het langste eind.

"Het was lastig vandaag. Met de regen, dan droog, weer regen, het was erg glad en het was lastig om de banden op temperatuur te krijgen, het was hectisch, een lange kwalificatie. Ik ben blij hier te zijn. Het is een geweldig circuit maar het kan je ook straffen als je een fout maakt. Dat is wat we willen. Ik ben erg blij met pole positie", aldus de Nederlander, zo lezen we op Verstappen.nl.

Voor de sprintwedstrijd van zaterdag houdt de Red Bull-coureur wel een slag om de arm omdat de omstandigheden dan waarschijnlijk anders zullen zijn. "Morgen zal het anders zijn qua weersomstandigheden, maar dit is een goed begin van het weekend."

Verstappen: "Ik ben erg blij met de pole" (Getty Images / Red Bull Content Pool)
Verstappen: "Ik ben erg blij met de pole" (Getty Images / Red Bull Content Pool)