Ferrari's razendsnel op nat Imola, Verstappen derde op grote afstand

De eerste vrije training voor de Grand Prix van Emilia-Romagna zit er weer op. Op het circuit van Imola kwamen de Formule 1-coureurs vrijdagmiddag voor het eerst in actie, later op de dag wordt de kwalificatie afgewerkt voor de sprint van zaterdag.

Het was behoorlijk nat op Imola, dus iedereen begon de sessie op de regenbanden. De Ferrari's zaten er gelijk al lekker bij, maar het tempo ging halverwege pas echt de hoogte in toen de intermediates onder de auto's geschroefd werden. Uiteindelijk was Charles Leclerc, die een paar keer moeite had om op de baan te blijven, met afstand de snelste.

Ferrari-teamgenoot Carlos Sainz bleef als enige binnen een seconde van de Monegaskische WK-leider, Max Verstappen zette zijn Red Bull op 1,465 seconden op de derde plek neer. Dat was wel ruim voor de eerstvolgende coureurs: Haas-rijders Kevin Magnussen en Mick Schumacher gaven al meer dan drie seconden toe, net als Verstappen's teamgenoot Sergio Perez op plek zes.

Op 7,062 seconden van Leclerc wist Lewis Hamilton zijn Mercedes netjes binnen de top-18 te houden, enkele duizendsten achter de Williams van Alexander Albon. De volledige uitslag van de training is hier te vinden, de kwalificatie begint om 17.00 uur.