FOK! Wat een weer: Zon en wind

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Vandaag overdag zijn er flinke zonnige perioden. Met name in de zuidelijke helft komen eerst enkele wolkenvelden voor en in de middag ontstaan er stapelwolken. Het blijft droog. De maximumtemperatuur ligt rond 17°C, in het Waddengebied enkele graden lager. De oost- tot noordoostenwind is meest matig, aan de noord(west)kust en boven het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig.

Vanavond en komende nacht is het wisselend bewolkt en blijft het vrijwel overal droog. De minima liggen rond 9°C. De oostelijke wind verandert weinig in kracht.

Zaterdag overdag zijn er in het zuiden en westen enkele wolkenvelden, in de rest van het land is het zonnig. Het blijft droog. De maxima liggen tussen 16°C in het noordelijk kustgebied en 20°C in het zuidwesten. De wind is oostelijk en neemt toe naar matig tot vrij krachtig, aan zee is de wind (vrij) krachtig. (Bron: KNMI)

Hollandser krijg je het niet  (Foto: FOK)
Hollandser krijg je het niet (Foto: FOK)

 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Dan kom je 'm vanzelf tegen!