Sainz verlengt contract bij Ferrari tot eind 2024

Goed nieuws voor Carlos Sainz. Ferrari liet vandaag weten het contract van de Spanjaard met twee jaar te verlengen waardoor hij zich tot eind 2024 aan de Italiaanse renstal verbindt. Het nieuws over de contractverlenging hing al enige tijd in de lucht. Sainz kende bij de Scuderia een uitstekend debuutseizoen door op de vijfde plek in het kampioenschap te eindigen, vóór teamgenoot Charles Leclerc.

"Ik ben erg blij met het verlengen van mijn contract bij Scuderia Ferrari", liet Sainz optekenen. "Ik heb altijd gezegd dat er geen beter team is in de Formule 1 om voor te rijden en na een jaar voor Ferrari te hebben gereden kan ik bevestigen dat het vertegenwoordigen van dit team uniek en onvergelijkbaar is. Ik voel mij gesterkt door het vertrouwen dat het team in mij heeft en kan niet wachten om in de wagen te stappen en het team en de fans te belonen".

Ook teambaas Mattia Binotto is in zijn nopjes met de contractverlenging van de Spanjaard: "Ik heb meerdere keren gezegd dat ik er in geloof dat we het beste duo op de grid hebben. Het was voor ons vanzelfsprekend om langer met Carlos samen te werken. Hij heeft zijn talent reeds bewezen en levert indrukwekkende resultaten. Buiten de wagen is hij een ontzettend harde werker met een oog voor detail dat het hele team geholpen heeft vooruitgang te boeken".