Verstappen: "Hopelijk hebben we een probleemloos weekend"

De vierde grand prix van het jaar brengt het Formule 1-circus naar Italië waar op het circuit in Imola naast de wedstrijd op zondag op zaterdag de sprintrace verreden zal worden. Daardoor is er op vrijdagmiddag al de kwalificatie wat de dynamiek van het raceweekend verandert. Max Verstappen legt op zijn eigen site uit dat het belang van de eerste vrije training groot is.

"Ik kijk ernaar uit om dit weekend weer te racen op Imola. Dit is natuurlijk de eerste sprintrace van het jaar, dus het is belangrijk om het maximale uit de eerste vrije training te halen, dus om goed te begrijpen welke afstelling nodig is voor de kwalificatie op vrijdag", aldus de Nederlander, zo lezen we op Verstappen.nl.

De eerste drie wedstrijden van het seizoen verliepen niet altijd even soepel. De wereldkampioen worstelt regelmatig met de balans van zijn wagen en de betrouwbaarheid van de Red Bull liet hem ook al tweemaal in de steek. "Het Oracle Red Bull Racing-team ter plekke en op de fabriek in Milton Keynes werkt ongelooflijk hard. Hopelijk hebben we een probleemloos weekend en scoren we als team flink veel punten. Voorlopig bekijken we het race voor race en zien we wel waar we uitkomen", aldus Verstappen.