Teuns zegeviert in de Waalse Pijl

Dylan Teuns heeft de Waalse Pijl op zijn naam geschreven. Op de Muur van Hoei was de Belg van Bahrain-Victorious de beste voor Vijfvoudig winnaar Alejandro Valverde. Aleksandr Vlasov kwam als derde over de finish.

Traditioneel valt de beslissing op de laatste beklimming van de Muur van Hoei en ook nu was dat geval, al reed er op de voorlaatste beklimming van de dag een kopgroepje van drie weg, maar de voorsprong werd nooit groot genoeg en werd het opnieuw beslist op de steile Muur van Hoei.

Op de Muur van Hoei nam Movistar de leiding in dienst van vijfvoudig winnaar Valverde. De 41-jarige Spanjaard ging op 250 meter van de streep aan, waarna Teuns direct reageerde. De zege ging tussen de twee en daarin was de Belg te sterk voor Valverde. Op gepaste afstand legde Vlasov beslag op de derde plaats, voor wereldkampioen Julian Alaphilippe. Tadej Pogacar kwam niet verder dan een twaalfde plaats.

Marta Cavalli heeft de Waalse Pijl  bij de vrouwen gewonnen. De Italiaanse klopte Annemiek van Vleuten in een sprint op de Muur van Hoei. Demi Vollering volgde kort daarachter op de derde plaats.