Marko: "Problemen met Honda zijn opgelost"

Twee uitvalbeurten in de eerste drie wedstrijden is niet de gewenste start van het seizoen die Max Verstappen voor ogen had. Waar het tijdens de race in Bahrein een vacuüm in het brandstofsysteem betrof, was een probleem met de brandstoftoevoer tijdens de Grand Prix van Australië het euvel. Helmut Marko meldt dat Honda heeft aangegeven het probleem van Melbourne te hebben opgelost.

"Het probleem was niet de krachtbron, maar de brandstoftoevoer. We vermoeden dat de brandstofleiding is gebarsten door het porpoising. Honda heeft ons verteld dat het probleem voor de volgende race is opgelost", vertelt de Red Bull-adviseur. Volgens Marko was Verstappen relatief kalm na zijn tweede DNF: "Na zijn uitvalbeurt keerde hij terug naar de pits en hebben we alles rustig besproken. Maar als de problemen aan blijven houden en we niet snel weer winnen is Max een tikkende tijdbom".

Waar de Nederlander zijn bolide tweemaal langs de kant parkeerde, pakte Charles Leclerc beide keren de overwinning en liep de Monegask daarmee maximaal uit in de strijd om het wereldkampioenschap. Verstappen staat momenteel zesde in het klassement met 25 punten, terwijl Leclerc het kampioenschap aanvoert met 71 punten. De Red Bull-coureur wordt gedwongen een grote inhaalslag te maken om de Ferrari-coureur bij te benen.

Marko: "Problemen met Honda zijn opgelost" (Getty Images / Red Bull Content Pool)
Marko: "Problemen met Honda zijn opgelost" (Getty Images / Red Bull Content Pool)