PSV wint bekerfinale tegen Ajax na droomstart tweede helft

PSV heeft de KNVB Beker gewonnen. In een leuke finale wonnen de Eindhovenaren met 2-1 van Ajax. Vlak na rust maakte PSV het verschil door de 0-1 achterstand in twee minuten om te zetten naar een 2-1 voorsprong. Die voorsprong hielden ze vervolgens vast en won het na tien jaar nog eens de nationale beker.

PSV begon sterk aan de wedstrijd. De ploeg van Roger Schmidt zette goed druk op de verdediging van Ajax, waardoor de Amsterdammers moeilijk tot opbouwen kwam. PSV leek ook vroeg op voorsprong te komen dankzij Eran Zahavi. Dat deed de Israëlische spits alleen in buitenspelpositie en werd dan ook terecht afgekeurd. Na het afgekeurde doelpunt kwam Ajax wat beter in de wedstrijd en werd voor het eerst dreigend na een kwartier spelen.

Niet veel later kwam Ajax op voorsprong. Na goed doorgaan en een goede combinatie met Davy Klaassen schoot Ryan Gravenberch fraai raak met een geplaatst schot. Daarna had Ajax de kans om binnen de minuut de score te verdubbelen, alleen was de goede kans niet besteed aan Brian Brobbey. Toch leken de Amsterdammers met 0-2 de rust in te gaan nadat Noussair Mazraoui vanaf afstand met rechts raak schoot. De goal werd afgekeurd door de VAR vanwege dat Dusan Tadic even daarvoor net buitenspel stond.

PSV mocht opgelucht ademhalen dat het bij rust nog 0-1 stond voor Ajax en kwam na rust geweldig uit de startblokken. Binnen vijf minuten had PSV de achterstand omgezet in een voorsprong. Een vrije trap van Gakpo werd met het hoofd verlengd door Ibrahim Sangaré en bij de tweede paal binnengekopt door Érick Gutiérrez (1-1). Even daarna ging het helemaal mis voor Ajax. Een pass door het midden van Lisandro Martínez werd met de borst onderschept door Gakpo, waarna de PSV-aanvoerder langs Martínez naar binnen kwam en in de korte hoek raak schoot.

Ajax kwam langzaam wat terug in de wedstrijd. Klaassen leek Ajax na terugleggen van Brobbey op 2-2 te zetten, maar ook deze goal ging niet door. Brobbey stond buitenspel. Vlak daarna ontsnapte PSV nog eens nadat een inzet van Tadic op de paal eindigde. Ajax probeerde het met de nodigde wissels om de achterstand goed te maken en kreeg via Perr Schuurs nog een goede kans op de gelijkmaker, alleen lag de doelman van PSV in de weg en kwam vervolgens niet meer in de problemen, waardoor PSV na tien jaar nog eens de KNVB Beker won.