Longo Borghini wint Parijs-Roubaix na solo van dertig kilometer, Brand derde

Elisa Longo Borghini heeft de tweede editie van Parijs-Roubaix voor vrouwen gewonnen. De 30-jarige Italiaans kampioene van Trek-Segafredo vertrok op iets meer dan dertig kilometer van de streep, nam een voorsprong van een halve minuut, en zou solo aankomen op de wielerbaan van Roubaix. In de achtergrond sprintte Lucinda Brand, ploeggenote van Longo Borghini, naar de derde plaats, vlak achter de Belgisch kampioene Lotte Kopecky.

Nog voor de start moest met Marianne Vos een van de favorieten voor de zege afhaken nadat de renster van Jumbo-Visma positief had getest op corona. Op 53 kilometer van de streep brak de koers open. Op de lastige kasseistrook van Auchy-lez-Orchies à Bersée versnelde Kopecky. De Belgische favoriete had snel een kleine voorsprong en alleen Marta Bastianelli en Lucinda Brand konden volgen. Het drietal nam twintig seconden voorsprong, doordat de samenwerking vooraan niet optimaal was werden ze niet veel later weer ingerekend door de voorste van het peloton.

Daarna waagde Longo Borghini haar kans. De Italiaanse kampioene trok fors door op de kasseistrook van Templeuve op 34 kilometer van de streep en nam al snel een halve minuut op het peloton. Het verschil bleef lang rond de halve minuut, mede door het werk van Chantal van den Broek-Blaak. Op de laatste lastige kasseistrook Carrefour de l’Arbre probeerde de achtervolgers de achterstand goed te maken, maar de Italiaanse hield goed stand op de strook en de achtervolgers zouden nooit meer in de buurt komen voor Longo Borghini.

Longo Borghini draaide solo op de Vélodrome André Pétrieux en pakte haar tweede zege in een grote klassieker. In het verleden wist ze ook al eens de Ronde van Vlaanderen te winnen. In de achtergrond sprintte Lucinda Brand nog naar de derde plaats, achter de Belgische Kopecky.