Next-gen upgrade Witcher 3 'niet in development hell'

CD Projekt Red is inmiddels al een tijdje bezig met de next-gen upgrade van The Witcher 3. Tenminste, het bedrijf had een externe studio ingehuurd om de upgrade te ontwikkelen. Eerder deze week maakte het bedrijf echter bekend de verdere ontwikkeling intern uit te voeren.

Dit voerde de geruchten dat de upgrade in een soort development hell is beland, nadat de upgrade eerder ook al was uitgesteld. Tegenover investeerders weet vice president van business development, Michal Nowakowski, echter te melden dat dit niet het geval is.

'Ik heb headlines gezien (...) die doen lijken alsof de game in een soort development hell is geraakt. Dit is niet het geval. Alles dat we zeggen is dat de ontwikkeling in-house verder gaat. We zijn aan het evalueren hoeveel tijd dat kost. Niemand zegt dat de game met een monumentale hoeveelheid is uitgesteld. Dat wil ik graag benadrukken.'

Ook meldt Kowalski dat de ontwikkeling van de upgrade géén invloed heeft op nieuwe games. Er werken slechts iets van vijftien mensen aan de upgrade met wat externe ondersteuning.

The Witcher 3: Wild Hunt - Blood & Wine screens